Kaikki varmaan tietävät mikä on halloween? Jos et tiedä, kurkkaa wikipediasta hakusanalla halloween, niin löydät kyllä varmaan:) mutta täällä sitä en jaksa kertoa, sillä usea varmaan tietää, joten tänne olen kasannut joukon vinkkejä! Myöhemmin myös kerron miten omat juhlani onnistui, tai siis pidän pikkusiskolleni ja tämän kavereille ystäväni kanssa, lupaan sitten kuvia<3 Tälläsiä me tehdään:

Koristelu:

-Mustaoranssia -serpentiiniä

-Hämähäkkiverkko (voi ostaa tiimarista tai tehdä puuvillasta)

-Valkoisia lakanoita huonekalujen päälle. (jos mahdollista päälle voi roiskuttaa tekoverta ja repiä kangasta)

-Mustaa kangasta (Myös huonekalujen päälle, että verhoiksi)

-Pöytäliinaksi vaikka musta lakana

-Halloween aiheiset lautaset ja mukit

-pihalle kynttilöitä

-karmiwa kyltti oveen

- postilaatikkoon koristelua

-Kurpitsa jonka voi kaivertaa, mutta jos ei jaksa niin voit kaivertaa vaikkapa appelsiinin ja sinne kynttilä, tietysti tarjoustalon tekokynttilät olisi turvallisempia.

-Kynttilöitä, myös tekokynttilät käy.

-Lasipurkkeja, ja ne voi koristella silkkipaperille ja sinne kynttilä.

-Ilmapallo, jonka päälle on laitettu lakana ( ei liian iso) ja jolle on piirretty silmät ja suu. Ripusta kiinni johonkin

-Istumapaikat, nimet on voitu kirjoittaa vaikkapa hautakiveen

-Värilliset lamput on kivoja:)

-Kumiötököitä

-Kuivuneita lehtiä, risuja ja kukkia laittialle, pöydälle, maljakkoon..

-Joku kiva paperi nauha:)

-Kartongista voi tehdä kivoja kuvioita seinälle.

-musiikki taustalla ON TÄRKEÄÄ! Suosittelen Halloween -nimistä levyä, on sairaan pelottava! varsinkin se eka, Hrr!

 

Ohjelmaa:

-Murhaajaa

Kirjoita paperinpalasiin murhaaja, poliisi ja niin monta kun jäljelle jääneitä henkilöitä on, niin niin monta tavista. Sitten heitä ne ilmaan ja jokainen ottaa yhden. kukaan ei kerro mikä on, paitsi poliisi. Poliisi menee ulkopuolelle ja muut menevät pimeään. Murhaaja piirtää jonkun selkään ristin, ja se jolle on piirretty risti kiljaisee, ja poliisi tulee sisään. Poliisi haastattelee kaikkia ja kysyy mitä he tekivät murhan aikana, paitsi murhattua. Kaikki keksivät jtn, ja poliisi epäilee jotakuta, ja vie tämän kanssaan ulkopuolelle. he odottavat ja jos kuuluu kiljaisu (eli joku on taas saanut ristin selkäänsä) poliisi haastattelee taas ja valitsee uuden. Tämä jatkuu niin kauan kunnes ketään ei enää murhata ja silloin on murhaaja saatu selville! siirrä särkyvät esineet pois.

-Ruumis hämärässä

Juhlien järjestäjä on etukäteen laittanut "ruumiin osia" muovipusseihin. Hän pyytää yhden kerrallaan ja kertoo mikä pussissa oleva asia on olevinaan. (ei siis näytä) Vieras yrittää tunnustella ja arvata katsomatta mitä se on tosiasiassa  katsomatta.

*Silmämunia (=kuorittuja viinirypäleitä) *Kieliä (=säilykeaprikooseja) *Hampaita (=maissijyviä) *Aivoja (=keitettyä spaghettia) *Sydän (=Suuri kuorittu tomaatti) *suolia (=keitettyä nauhamakaroonia) *maksa (=suklaavanukasta)

Eniten oikein arvannut voi voittaa jotain ;)

-Syödään (tai sitten voi illanmittaan käydä napostelemassa seisovasta pöydästä.

-Etsimis-Kisa

Laita astioihin kaikkea ällöttävän tuntuista. mm. Puuroa, maitoa, ketshuppia, makaroonia, vettä joska on täynnä jääpaloja..ihan mitä keksit, ja sitten vieraiden pitää yksitellen tunkea kätensä sinne ja etsiä sieltä joku esine.  Paras voittaa maybe jtn?

-Pinajata

Vaikkapa ulkona, jos on jo hämärää. Eli koristelet laatikon karmeaksi, täytät sen karkeilla tai sitten jokaiselle pieni esine, ja sitten heidän pitää yritää rikkoa se pesäpallomailalla tai paksulla kepillä. Pinjata on siis ripustettu puuhun. Jakakaa palkinto sitten!

-Pullonpyöritys

kaikki osaa? Pulloa pyöritetään ja se keneen se osuu, valitsee tehtävän tai totuuden, ja pyörittäjä keksii sitten sen. Muut voivat ehkäpä auttaa? Sitten tehtävän tai totuuden tehnyt pyörittää taas. jos samaan osuu, niin pyöritetään uudestaan.

-Jonkun musiikin voi kuunnella pimeässä.

Kaikki istuvat vaikka lattialla ja kuunnellaa musiikki. Voit hyvin valita kohdan jossa kiljaiset ja pelästytät muut. Halloween -CD:ssä ensimmäisen kappaleen kohdalla on hyvä kiljaista Michael?-kohdan jälkeen.

-Vampyyri Sokkoa

Jokainen paitsi vampyyri saa kolme kartongista tehtyä veripisaraa. Sokon silmät sidotaan. Jokainen saa liikkua sovitulla alueella ( pienehkö alue, vaikkapa olohuone) ja vampyyri yrittää koskea muita. Jos hän saa koskettua, se keneen on koskettu luovuttaa yhden veripisaran. Kun joltain loppuu kaikki veripisarat, tämä on seuraava vampyyri. Siirrä särkyvät esineet pois.

-Pimeä piilo

On aivan pimeää. Kaikki menevät piiloon ja yksi jää laskemaan. Laskija etsii muita, ja se ketä löytyy ensimmäisenä on seuraava etsijä. Oman mielen mukaan voi päättää meneekö löydetyt vaikka sohvalle, vai alkaako uusi heti kun ensimmäinen on löydetty. Siirrä särkyvät esineet pois.

-Ulise aave, ulise.

kaikki istuvat ringissä, ja yhden silmät sidotaan. Tämä menee ringin keskelle. Hänelle annetaan "aave", esim. tyynyliina. Sokko laittaa aaveen jonkun ympärillä istuvan syliin ja sanoo: Ulise aave, ulise! Silloin aaveen saanut leikkijä ulvaisee. Sokko yrittää tunnistaa kuka on kyseessä. Jos sokko arvaa oikein, ulisijasta tulee uusi sokko. Jos ei, niin sokko antaa seuraavalle. Leikkijöiden tulee vaihdella paikkoja ettei sokko muista istumajärjestystä.

-Donitsin syönti

Ripusta jokaiselle leikkijälle donitsi johonkin, ja kuka syö sen ensimmäisenä käyttämättä käsiään on voittaja.

-Omenan nosto

Isossa vadissa on vettä ja jokaiselle omena. Ensimmäinen yrittää ottaa omenan vain suullansa, ja kun onnistuu, seuraava yrittää myös. Ja sitten taas seuraava jne.

-Varjoteatteri

Laita lakana ovensuuhun ja takaaltasi valoa. mene lakanan toiselle puolelle ja vieraat toiselle. Esitä varjoteatterina vaikkapa kauhutarina, käyttäen tavaroita ja musiikkia apuna. Jos vieraat haluavat, hekin voivat tehdä oman esityksensä.

-Kummitustarinoiden kerronta

kaikki istuvat ringissä ja jokainen saa kertoa kummitustarinoita. Kertojalla on taskulamppu. voit myös lainata etukäteen kirjastosta kummitustarina kirjoja.

-vessapaperi muumio

Jaa vieraat kahteen joukkueeseen, ja anna molemmille yksi vessapaperi rulla, teippiä ja sakset. Molemmat ryhmät muumioivat yhden jäsenensä parhaansa mukaan käyttäen näitä esineitä. Paremmin tehnyt joukkue voittaa.

-Kynä purkkiin

Laita yhdelle kerrallaan nauha vyötärölle ja siihen kiinni kynä. Jokainen kerrallaa yrittää saada kynän osumaan juomapulloon. Aina kun onnistuu pääsee vaikka syömään ja saa valita ensimmäisena paikan, tai sitten nostaa hatusta istumapaikkansa tai kartan.

-Istumajärjestys

Voit tehdä niin että jokainen nostaa jostain oman paikkansa, tai että jokainen saa kartan jossa on rasti. heidän pitää etsiä rasti, ja siellä on istumapaikkansa. Tietysti se voi olla palkintokin.

 

Ruokapuoli:

-Värilliset popcornit

värjää väriaineella rasva, ja keitä siinä popcorinit (keitä?!)

-Sipsiä

-karkkeja

Pääkallo, tekohammas, matoja ynms.

-Jäätelöä

Vaniljaa (päärynää, appelsiini) ja jokainen saa laittaa itse Kinuski-, suklaa-, ja lakristsikastiketta sekä Strösseleitä.

-Muffinit

Ihan normaalin muffinireseptin mukaan (löydät netistä) ja kastikkeella piirrät päälle hämähäkkejä ja kurpitsoja.

-Meloni ja kivenäisvesi sekoitus

Laita melonia tehosekoittimeen (siemenet pois). laita lasi puolilleen melonimössöä, ja loppu osa kivennäisvettä. Ihanan ällöä<3

-Nakkeja

Villä nakkejen puoleen väliin kolme viiltoa veitsellä, ja "liimaa" majoneesilla Päähän "kynneksi" Paprikan siivu tai manteli. Vieraat voivat itse kastaa pään ketschuppi dippiin jos haluavat.

-Lihapullia

Perusvaihtoehto

-Sieni

Keitä kananmunia ja leikkaa molemmista päistä hieman pois. Puolita tomaatti ja voit kaivertaa siitä hieman pois ja kiinnitä muna tomaattiin. Tee pilkkuja majoneesilla. Tadaa, kärpässieni!

-Cokista ja Fantaa

-Joku booli

Netistä löytyy googlen kautta hyviä booleja.

-Liikkuva Liemi

Kaada lasiin coka colaa mutta jätä se vähän vajaaksi. Lisää vanilja jäätelöpallo ja peräänny. Se Tulee ulos!

 

ps. Itse lainasin kirjasto kirjan nimeltä Halloween.

Hyviä vinkkejä:)